Dvigni Vibro – 1. del

Piše: Anja Sterle, naturopatinja

DVIGNI VIBRO – 1. DEL

V eni od Fb objav Suo Tempore sem obljubila, da napišem nekaj o vibracijah, saj se je v mojih nekaj zaporednih objavah pojavila ta beseda. Zakaj? Ker sem si morala v zadnjem času velikokrat prigovarjati: »Dvigni vibro, dvigni vibro«, pri tem pa mislim na razpoloženje ali menjavo misli, kadar me eno ali drugo potisne prenizko.
Tesla, Einstein…ne bom ju citirala, saj ju poznate. Zakaj je potem nekaterim še vedno čudno ali smešno, ko pogovor nanese na buuuu huuuu: vibracije?!
Hočeš, nočeš, priznavaš, zanikaš, vsi in vse kar nas obdaja, živega in neživega vibrira, vse je energija, ki se nikoli ne izniči, le spreminja.
Če želimo težiti k ravnovesju, ki je ključ do zdravja, srečnega življenja, kreativnosti in na kratko – vsega kar si želimo, potem je že dobro, da v obzir vzamemo vibracije. Tudi sami jih ustvarjamo in oddajamo, torej kakšnih si želimo? Nekatere med nami se zagotovo posvečamo dviganju zavedanja… čutiti se živ, buden, v sozvočju z univerzumom in ljudmi, oddajati lepo žarjenje ter čim lahkotneje privlačiti v življenje vse kar je lepega… Odločitve, rešitve in izbire stečejo lažje, jasneje in učinkoviteje, manj občutimo strahu, tesnobe, ne sodimo in obsojamo, če je naša vibracija visoka. S tem iz naših življenj odteče enormna količina stresa.
Vibracijo lastne energije lahko dvignemo in se bolje povežemo s sabo, naravo in vsem kar nas obdaja in pri tem duhovno rastemo, na različne načine.
Torej? Greš raziskovati naprej?
Nisem kvantni fizik, zato se v globine in delovanje vibracij, megahercov, delcev, valovnih dolžin in vsega kar sodi zraven, nisem poglabljala. V to se lahko spustiš sama, če želiš. Vsa dejstva in vrednosti v megahercih (Mhz) sem poiskala in primerjala na internetu ter v knjigah, ki jih imam.
Da bomo lažje razumele koncept vibracij v megahercih (Mhz): zdrava oseba vibrira na frekvenci 60-68 Mhz, osebi z gripo se frekvenca zniža na 58 Mhz. Nižjo kot ima telo vibracijo, bolj je dovzetno za bolezni. Tekom vsakega dne se vrednost naše vibracije tudi večkrat spremeni.
Vsekakor pa se moramo zavedati, da v vsakem trenutku lahko na višino svoje vibracije vplivamo. V nadaljevanju le nekaj namigov.
Misli
Danes misli samo pozitivne misli, pojejo Dan D in ta refren pride prav, pa melodija je tudi všečna.
Negativne misli znižajo našo vibracijo za 12 Mhz, med tem, ko jo pozitivne misli dvignejo za 10 Mhz. Molitve in pozitivne afirmacije nam lahko našo frekvenco zvišajo za 15 Mhz.
Toliko tega danes že vemo o vplivu misli na naš organizem, psiho, čustva in ustvarjanje realnosti, da je nujno to vedenje uporabiti v svojo korist.
Izkušnje, preizkušnje in dogodki so neposreden odziv naših misli. Misli so krmilo, zato pazi, kam ga usmerjaš!

Hrana
Zdrava, nezdrava, redilna, mrtva, procesirana, eko-bio, ogenj, indukcijska plošča, cvrtje, pečenje…ne gre le za to, poglejmo na hrano iz bolj intrigantega vidika. Danes se veliko ukvarjamo s hrano iz včasih zgrešenih zornih kotov, kar nam povzroča preveč stresa. Kjer pa je stres, nima smisla vztrajati.
»Si kar ješ«, »Hrana naj bo tvoje zdravilo«, zagotovo ni bilo mišljeno le v luči kalorij, mineralov, vitaminov, stari modreci so šli gotovo nad vse to! Drage moje, hrana vibrira. In ne le to, če jo pripravljaš v dobrem razpoloženju ali koncentrirana na ljubezen do tistih, ki jo bodo jedli, s tem dodatno dvigaš njeno vibracijo in, če boš pozorna boš opazila tudi s kakšno slastjo se tako pripravljena hrana poje. Ne pristopaj k pripravi hrane z naglico, jezna ali hudo depresivna!
Spoštovanje do hrane, njenega izvora in vseh, ki so bili vključeni v njeno pridobitev je tudi lepa gesta. Nekateri hrano pred zaužitjem blagoslovijo, drugi molijo, Grki poljubljajo krožnike…
No in končno pridemo do vibracije hrane: sveže obrana in surovo zaužita sadje in zelenjava spadata med živila z najvišjo frekvenco in veliko sončne energije. Surovi oreščki in semena, kalčki, ekstra deviško oljčno olje, fermentirana hrana, zelišča, zeliščni čaji in začimbe, spirulina, surov kakav, izvirska – sveža voda, med, rjavi riž, amarant so tudi zmagovalci. Pa poglejmo Mhz: od 52 – 320 Mhz posedujejo pšenična trava in hrana bogata s klorofilom, 50 – 15 Mhz ima super hrana: kakav, alge, mandlji, spirulina, limone. Na 20 – 27 Mhz vibrirajo sveža zelišča, suha pa na 12 – 22 Mhz. Od 15 – 5 Mhz: hrana iz dreves in grmov: jabolka, brusnice, kokos, avokado, melone, ananas, mango, banana, breskve, oreščki. Od 5 – 0 Mhz zemeljska hrana oziroma vse kar raste pod in iz zemlje, s kuhanjem ta hrana še dodatno izgubi življenjsko silo: zelje, ohrovt, korenje, krompir, rdeča pesa itd. In nazadnje hrana živalskega izvora, kot so jajca, sir, mleko, maslo, meso z 0 ali negativnimi Mhz, v to skupino spada tudi procesirana hrana.
Kofetarice! Zanimivo je tudi, da požirek kave v 3 sekundah zniža človekovo vibracijo za 12-20 Mhz!

Glasba – zvočna terapija
Glasbo lahko na nešteto načinov uporabljamo za svoje dobro počutje. Najboljše je seveda poslušanje glasbe v živo. Vsak instrument vibrira na svoji frekvenci, prav tako tudi tibetanske, kristalne in druge posode, zvončki, šamanski bobni, gongi, kristalne vilice om in druga terapevtska glasbila, gotovo pa poznate tudi glasbo z mantrami. Glasba pravzaprav vpliva na našo zavest, misli, čustva, z njo lahko dosežemo različna razpoloženja, povečujemo kreativnost ali delovno storilnost, delujemo na sproščanje čustev, čistimo organizem, se zdravimo, povečamo meditativne sposobnosti, se sprostimo, zaspimo itd. Danes nam je na internetu na voljo glasba z različno vibracijo, tako lahko enostavno poiščemo izvedbo glasbe z določeno vrednostjo Mhz in se prepustimo njenim učinkom. In ja, prav na naših tleh je bila najdena ena najstarejših – paleolitskih flavt, saj jo poznate, izpred 40.000 let.
Prvi del bloga zaključujem tukaj, kmalu nadaljujemo. Do takrat: DVIGNI VIBRO!

Leave a Comment