Iskanje ravnovesja

Piše: Anja Sterle

V ISKANJU RAVNOVESJA

Danes biti ženska in še podjetnica zraven…uhhhh, velik zalogaj smo si privoščile!

Tega koraka ni sposoben ravno vsak (ne glede na spol), kljub temu, da mu vse celice in okoliščine kričijo po tem in ga porivajo v to smer…

Vsaka ima svoje razloge iz katerih se je odločila stopiti na samostojno pot in ta je res romantična v smislu razporejanja lastnega časa in samostojnosti.

Ja, in to je tudi življenjski slog!

Biti podjetnica je sexy, je strastno, mene dela živo! Vendar pa je tudi tricky.

Službo nosimo s seboj, vedno in povsod, če ne dobesedno, vsaj v mislih. Saj veste koliko idej se  utrne, ko najmanj pričakujemo in veste tudi, kako polne beležke imate, pa foto album v telefonu za objave! Potem se prikrade še razmišljanje kako skozi mesec – dokler si start up, s kom se povezovati, da bo stvar vsaj približno gladko tekla, kam in kako oglaševati z omejenimi viri… Dvomi, skrbi, omejujoči vzorci mišljenja in delovanja, pomanjkanje energije, tudi to je del našega podjetniškega vsakdana.

Ne razumite me narobe, zeloooo težko bi zapustila ta vznemirljivi svet in se vrnila na osem urni delovnik, v katerem naredim kar pač naredim in grem s prazno glavo domov. A tudi ta plat, oziroma realnost, več ne obstaja: pritiski, množica zahtev, neplačane nadure, mobing…

Vse dualizme sem naštela zato, da izpostavim ravnovesje. Ravnovesje ali harmonija, v vsem in povsod, pač mora biti, sicer skrajnost prej ali slej poruši, zlomi: posel, odnose, zdravje…vse to pa podjetnice potrebujemo, da smo srečne, zadovoljne, kreativne in učinkovite. Žongliranje je umetnost!

O ravnovesju fizičnega telesa, psihe, emocij in energije ter s tem povezanim zdravjem v najširšem pomenu, bom pisala v svojih blogih, v katerih boste spoznale le naravne pristope in metode.

Najprej pa naj se vam predstavim. Sem Anja Sterle, samostojna podjetnica od leta 2011.

Po zaključenem študiju managementa v Kopru, sem bila 7 let zaposlena. Moje delo je zajemalo področje pospeševanja podjetništva (svetovanje, snovanje poslovnih načrtov, izvajanje delavnic, registriranje s.p. in d.o.o.) in prijav mednarodnih projektov.

Na samostojni podjetniški poti se deloma še ukvarjam z managementom, vendar pa je moja glavna dejavnost, strast in življenjsko poslanstvo naturopatija, iz katere sem v Bruslju, po 4 letih študija diplomirala z odliko.

V Sežani delujem v svojem naturopatskem studiu Suo Tempore, kjer poleg izvajanja svetovanj in terapij, organiziram različne delavnice na temo zdravja in dobrega počutja ter kot licencirana inštruktorica vodim skupine, ki obiskujejo dinamično meditacijo Kinergetix (zmes tai chi, qi gong in drugih veščin).

Občasno izvajam tudi delavnice za podjetja iz področja preventive na delovnem mestu, ki zajemajo gibalno terapijo in tematike povezane s stresom, ergonomijo na delovnem mestu, prehrano, oziroma tematike prilagojene naročnikovim željam in potrebam.

Dobro razpoloženje in optimizem sta ključna dejavnika zdravja in dolgoživosti in z majhno pozornostjo lahko spremenimo ogromno!

Ko občudujete nekaj na drugi ženski, ji to povejte. Naj vam pride v navado nekomu malce dvigniti razpoloženje. Od tega boste imele veliko tudi same, saj kar dajemo, to dobimo!