Podjetništvo s Tino

Blog "Mikro Podjetnice"

Tina Vidaković za Zavod Primorske Podjetnice

Že nekaj časa sem premišljevala o pisanju bloga. Nikoli “ni bilo časa”. Vedno se mi je nekam mudilo. V bistvu spoznavam, da se vse stvari zgodijo ob pravem času. In tokrat sem se – na pobudo novonastalega Zavoda Primorske Podjetnice – odločila, da bi rada tudi sama nudila podporo. Vse ženske, ki nam sledite, morda uvidite, da niste same v svojih željah. Nenazadnje niti v strahovih. Zavod Primorske Podjetnice je nastal ravno ob pravem času. Ko ženske ne zdržimo več v stalnih službah. Želimo si svobodno poleteti. Zato čestitke ustanoviteljicam. Vztrajno in pogumno še naprej, pri kreiranju vseh koristnih in prijetnih vsebin. O taki podpori smo nekoč lahko samo sanjale …

Vdihnem in izdihnem. Začnem.

Danes sem se odločila, da začnem pisati svoj prvi uradni blog – “Jaz, mikro Podjetnica”. Nekatere ste rubriko že spoznale preko mojih istoimenskih video blogov. Vse, ki ste prvič slišale za to ime, vas lepo pozdravljam, in se vam v nadaljevanju predstavljam. 🙂

Sem Tina Vidaković, plesalka, inštruktorica naravoslovnih predmetov, umetnica, magistrica poslovnih ved, učiteljica plesa, ljubiteljica narave, poštenosti in vsega pristnega. Srce me je v poslovni svet popeljalo leta 2013, ko sem se po končanem študiju zavedala, da moram resno premisliti o tem, kaj bom počela, ko mi bo prenehal študentski status. In tu se je vse začelo.

Leta 2012 je bilo prelomno leto. Mislim, da je bilo za vse nas. Tisto leto sem dala odpoved še preden so me zaposlili v javni službi, ki je predstavljala vse, kar sem si želela. Marsikdo je sanjal o taki službi. A jaz sem spoznala, da sem ustvarjena za nekaj bolj samosvojega ter predvsem, da je moj namen tukaj na Zemlji, v tem času, širiti ljubezen in poenostavljati življenje; sebi in drugim.

Tako sem naredila nekaj sprememb in v tem letu spoznala, kdo sem in kaj si želim. Predvsem pa sem si te stvari priznala na glas. Za tem je energija stekla …

Leta 2013 sem po “na-ključju” slišala za projekt Podjetno v svet podjetništva, ki je bil čudovit evropski projekt, izpeljan preko Regionalnega razvojnega centra Koper, in bo – k veliki sreči (držimo pesti) – ponovno postal aktiven z novim, prihajajočim letom. Takrat sem sprejela dejstvo, da mi je bila podjetniška pot ves čas namenjena, in da sem se – s tem, ko sem resnično prisluhnila samo sebi – osvobodila. Vse je prišlo do mene, podarjeno in magično, v pravem času.

Sedmega septembra 2013 sem odprla svoj s.p. – Kreatina. Od takrat dalje je bilo res ogromno izzivov, preizkušenj. Bilo je tudi, in še vedno je, veliko magije in čudežev, ki mi kažejo, kaj vse je mogoče, ko gremo na svojo samostojno poslovno pot.

Šest let sem že inštruktorica matematike, fizike in kemije, učiteljica plesa ter koreografinja otvoritvenih poročnih plesov. Približujem se 4. letu snemanja video blogov “Jaz, mikro Podjetnica”, s katerimi delim koristne nasvete s področja samostojnega podjetništva.

Video bloge sem pričela snemati mesec dni po tem, ko sem se poslovila od svoje none. Njen odhod je v meni prebudil še bolj speče potenicale. Eden od njih je bil zagotovo ta, da z vami podelim svoja razmišljanja in spoznanja glede podjetniškega življenja. Ves ta čas čutim, kako je nona ob meni in me spodbuja. Zaživela sem morda njene želje, misli in energijo.

Na tem mestu vas želim spodbuditi in z vami deliti to energijo vsemogočnosti. Rada bi, da si prisluhnete. In če se ne slišite, poiščite odgovore na delavnicah, v različnih tehnikah, orodjih. Prišel je čas, da zaživimo svoje darove. Da zaživimo tisto, kar je v našem dednem zapisu. Da aktiviramo potenciale, ki smo jih podedovale od naših prednic in prednikov. Da – v zahvalo njim – živimo tisto, kar morda oni niso zmogli, ali jim ni bilo še dano. Je pa sedaj, v vas dozorelo. Da se rodi novo. Da se rodi nov svet.

Drage moje, želim si, da bi verjele v kar vas lepega, uspešnega in emocionalnega še čaka. Ves ta čas sem tu, da skupaj poletimo v nove, vsemogoče dimenzije poslovanja. Da nehamo razmišljati preveč po “ameriško”. Podjetništvo niso črne aktovke in resni reklci. Današnje podjetništvo je mehko, fleksibilno, kreativno, barvito in predvsem domišljijsko.

Podjetnice smo vse ženske, ki živimo sebe in ob tem izdajamo račune. Podjetnice smo vse ženske, ki svoje darove materializiramo. In če dobro pogledamo: materializiranje – materija – mater. Dano nam je, da svoje misli materializiramo. Da smo matere svojih projektov, izdelkov/ storitev in želja.

Čas je.

Da poletimo.

Skupaj, v nove dimenzije življenja. Kjer so ženske zadovoljne, izpopolnjene in predvsem žive.

Tina Vidaković
Kreatina